top of page
Obrázek autorarionkacz

První recenze Evanescence na světě: Automata Magazine (2001)

(English below)

Automata byl tištěný časopis, který na počátku noughties (nultá léta) mapoval undergroundovou hudební scénu s důrazem na industrial, gotiku, ambient a další žánry.



V roce 2001 se Evanescence objevili ve třetím vydání Automata Magazine, které vyšlo v omezeném nákladu pouhých 500 kusů. Toto vydání obsahovalo celostránkovou reklamu na jejich demo album Origin spolu s krátkou recenzí. Album zanechalo výrazný dojem, když se umístilo na 3. místě v Top 10 alb roku 2000 podle magazínu. S rostoucí popularitou Evanescence se toto vydání kompletně vyprodalo. Někdy mezi lety 2004 a 2006, kvůli stoupající poptávce, byla objednána nová re-edice 500 výtisků, s mírně upraveným designem CD.


Magazín měl CD přílohu, na kterém byla verze skladby "Whisper", která obsahovala song "Origin" i song "Whisper" z alba Origin sloučený do jedné skladby trvající 4:30 minut.


Toto byla původní recenze:


Evanescence - Origin

(CD) Bigwig Enterprises, 2000

S hudební zdatností a vyspělostí, která zdaleka převyšuje jejich mládí, členové Evanescence vyvinuli jedinečný, silný a krásný zvuk. Po několika velmi limitovaných edicích je Origin první široce dostupné CD kapely. Čas věnovaný vývoji byl zjevně dobře využit, protože výsledek je působivý. Zpěv Amy Lee, připomínající Sarah McLachlan, je zároveň silný a svěží. Je to středobod většiny písní, ale hudba, která ji doprovází, je stejně působivá.


Dalším nejvýraznějším prvkem jsou dravé kytary, které se objevují téměř v každé skladbě. Zdá se to jako podivná kombinace, ale toto spojení funguje velmi dobře.


Přidání široké škály dalšího nástrojového obsazení, sahajícího od klasiky po techno a od ambientu po death metal, dále zdůrazňuje schopnosti a jedinečnost kapely. Výsledkem je, že Evanescence se opravdu nevejdou do žádného konkrétního žánru; goth fanoušci se s tím mohou nejvíce ztotožnit, ale každý fanoušek velmi dobré, zajímavé hudby by měl být náležitě ohromen. (CP).


 

Evanescence in Automata Magazine

Automata was a print magazine dedicated to covering the underground music scene - with emphasis on industrial, goth, synthpop, ambient, experimental and related genres.


In 2001, Evanescence appeared in issue 3.0 of Automata Magazine, which was produced with 500 copies. The magazine featured a full page advertisement for their demo album Origin and a short review. Origin also came in at #3 in their Top 10 of 2000 chart. Later on, due to the popularity of Evanescence, this edition was completely sold out and somewhere around 2004-2006 a reprint of 500 copies was ordered with a slightly different layout on the CD.


The magazine was accompanied by a free compilation CD featuring a version of "Whisper" which merges the track "Origin" and the version of "Whisper" from the album Origin into a single 4:30 minutes track.


This was the review:


Evanescence - Origin

(CD) Bigwig Enterprises, 2000

With musicianship and maturity that belies their youth, the members of Evanescence have developed a unique, powerful, and beautiful sound. After a couple very limited edition releases, Origin is the first widely available CD from the band. That development time was obviously well spent, as the result is quite impressive. Amy Lee's vocals, bearing resemblance to those of Sarah McLachlan, are simultaneously strong and lush. They provide the focal point for most of the songs, but the music supporting them is equally impressive.


The next most prominent element is the driving guitars, found on almost every song. Seems like an odd combination, but they manage this union very well.


The addition of a wide variety of other instrumentation, ranging in influence from classical to techno and from ambient to death metal, further emphasizes the band's abilities and uniqueness. As a result, Evanescence doesn't really fit into any particular genre; goth fans may relate to this the best, but any fan of very good, highly interesting music should be duly impressed. (CP).


8 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


bottom of page