top of page
Obrázek autorarionkacz

BMTL mezi 100 songy, které změnily svět

Píseň Bring Me To Life byla uvedena v novém čísle časopisu Metal Hammer jako jeden ze 100 songů, které změnily náš svět. Kapely jsou uvedeny chronologicky v různých "érách". Na přebalu je foto Amy v šatech známých jako "Malice in Wonderland" z roku 2003.


Publikováno 23.5.2024

 

00s:


EVANESCENCE - Bring Me To Life

(FALLEN, 2003)


Debutový singl skupiny Evanescence, Bring Me To Life, proměnil zpěvačku Amy Lee v megastar. Přišel v roce 2003, kdy mainstreamová hudba byla ovládána hypermaskulinními muži a přehnaně sexualizovanými popovými hvězdami. Se svými rozevlátými sukněmi, korzetovými topy, proužkovanými rukávy a ocelovým sebevědomím Amy redefinovala, co znamená "zpěvačka" a stala se vzorem pro miliony outsiderů a snílků po celém světě. Navzdory syrovým kytarám a rapu, který přidal Paul McCoy z 12 Stones (o kterém Amy později uvedla, že ji k němu přinutila jejich nahrávací společnost) přinesla píseň Bring Me To Life s pavučinovou, gotickou křehkostí něco svěžího a nového do nu-metalového pánského klubu a prodloužila mainstreamový flirt s tímto žánrem o něco déle. V roce 2019 se prodalo více než 3 miliony kopií a tento song má už více než miliardu přehrání na YouTube a Spotify.


Popisek na fotce:

Evanescence: Amy Lee v tomto žánru působila jako závan čerstvého vzduchu.







 

Metal Hammer: BMTL among 100 songs that changed our world


BMTL appeared on the new issue of Metal Hammer as one of the 100 songs that changed our world. The bands seem to be in kind of a chronological order, listed in different "eras". The cover includes Amy in her "malice in wonderland" dress.


Thanks to princeofpersia (x)

Published 23.5.2024


00s:


EVANESCENCE - Bring Me To Life

(FALLEN, 2003)


Evanescence's debut single, Bring Me To Life, turned vocalist Amy Lee into a megastar. Arriving in 2003, when mainstream music was dominated by hyper-masculine men and overly sexualised pop stars, with her billowing long skirts, corset tops, arm socks and steely self-confidence, Amy redefined what a female artist could be, becoming a role model for millions of misfits and dreamers everywhere. Despite its crunchy guitars and a rapped verse, courtesy of 12 Stones' Paul McCoy - which Amy has since said she was forced to add by their label - Bring Me To Life's cobwebby, goth fragility also brought something fresh to nu metal's dick-swinging party, extending the mainstream's flirtation with the genre for a little longer - as of 2019, it's sold more than 3 million copies and has passed more than a billion streams on YouTube and Spotify.


The photo caption says:

Evanescence: Amy Lee was a breath of fresh air in the genre




Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page